Wat hebben bestuurders, beleidsmakers en managers aan de Doorbraakmethode?

De Doorbraakmethode gelooft in een stabiel, gezond en betaalbaar sociaal domein. De methode bevordert samenhang tussen de verschillende ‘kokers’ in ons systeem. En biedt ook inzicht, besparing en uitkomst voor jou als wethouder, beleidsmaker of leidinggevende van een team.

Bestuurders

De Doorbraakmethode maakt jouw doelstellingen tastbaar en concreet.

  • De digitale Doorbraaktool biedt een actueel dashboard, gebaseerd op data uit individuele casuïstiek, geeft meetbaar en tastbaar resultaat.

  • Dit helpt jou weloverwogen, gerichte keuzes maken: je kunt trends uit de praktijk agenderen voor je interne organisatie.

  • Eenvoudige (financiële) verantwoording houdt het werk navolgbaar en voorspelbaar.

  • Met de inzichten uit het dashboard kun je zien wat echt nodig is. Alleen passende zorg en hulpverlening toepassen maakt dat je schaarse middelen positief en effectief inzet. Dat houdt de verzorgingsstaat betaalbaar.

mock-infographic.png

Handige infographics

Download gratis drie behulpzame infographics voor jouw beroepsgroep. Makkelijk door te sturen aan collega’s of te delen via social media.

Beleidsmakers

De werkzame elementen van de Doorbraakmethode helpen beleid structureel door te blijven ontwikkelen, zodat het beter aansluit bij (het perspectief van) de inwoner. Weten, meten en doorontwikkelen.

  • Een standaard voor maatwerkbeleid: onderbouwing komt voort uit individuele casuïstiek. Geen last van jurisprudentievorming die tegen de gemeente gaat werken. Niemand door dezelfde wasstraat!

  • Structurele doorontwikkeling van beleid, zodat het beter aansluit bij (het perspectief van) de inwoner.

  • Het beleid sluit beter aan op de praktijk van de sociaal professional.

  • Daardoor zijn er minder hobbels in de uitvoering: goed voor de gemeente, beleidsmedewerkers én uitvoerders.

Managers en leidinggevenden

Het dashboard van de Doorbraakmethode geeft real-time inzicht in de resultaten die worden bereikt voor de gemeente. Duurzaam perspectief voor inwoner, professional én gemeentebestuur.

  • Door de Doorbraakmethode wordt zichtbaar of beleid in de praktijk werkt en waar het beter kan.

  • Zo vormt de methode een wisselwerking tussen beleid en uitvoering, waardoor deze beter aansluit.

  • Professionals krijgen handelingsperspectief, waardoor plezier en menselijkheid in hun werk weer centraal komen te staan.

  • Beter inzicht in de doorontwikkeling van het professioneel handelen van de sociaal professional.

  • De Doorbraakmethode helpt je resultaten makkelijk te verantwoorden, doordat doelstellingen concreet worden gemonitord.

  • DBM helpt inzicht te krijgen of de gealloceerde middelen voor een beleidsdoelstelling of programma het gewenste effect heeft; meet de effectiviteit van je beleid.

Meer weten over hoe jij kunt profiteren?

Waar we kunnen, willen we helpen. We denken graag met je mee hoe jouw organisatie het beste gebruik kan maken van onze instrumenten voor een optimaal resultaat. Onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens. We horen graag van je, ook wat jouw ideeën zijn over het sociaal domein van de toekomst. Want die maken we samen.

Eelke Blokker

‘Met de Doorbraakmethode haal je uit de bureaucratie wat erin zit. Met als doel om het systeem zo normaal en logisch mogelijk vóór mensen te laten werken.’ Eelke is oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden. 

Vorige
Vorige

Eelke: ‘De visie ‘meer menselijke maat’ bestaat al lang, maar de uitvoering blijft achter’

Volgende
Volgende

Wat is de Doorbraakmethode?